Feestelijke start sloopwerk De Hooghe Heerlyckheid

RHOON – Wethouder Marco Goedknegt gaf op maandag 2 oktober het startsein voor de sloopwerkzaamheden welke voorafgaan aan de nieuwbouw van De Hooghe Heerlyckheid. Hij deed dit door op de Dorpsdijk met een graafmachine straatstenen in een big-bag te doen.

Voorafgaand aan deze handeling was er in het pand van de Rabobank, op de hoek met de Rijsdijk, een bijeenkomst georganiseerd voor de voormalig eigenaars van de panden. Tijdens deze bijeenkomst, welke werd georganiseerd door ontwikkelaar en bouwer U-build uit Ridderkerk, werd gevierd dat de verkoop na een proces van bijna 3 jaar gelukt is, en dat de panden in de week ervoor van eigenaar gewisseld zijn. Ontwikkelaar Remon Vermaire van U-build Ontwikkeling vatte het tijdens de bijeenkomst als volgt samen: 

,,Bijna 3 jaar geleden hebben jullie het plan opgevat om in gezamenlijkheid jullie panden te verkopen aan een ontwikkelaar, op basis van ‘beste prijs en beste plan’. Na bijna 3 jaar ontwikkelen is het dan eindelijk zover: de vergunningen zijn verleend, en bijna alle woningen en winkelruimtes zijn verkocht. Daarmee is de verkoop van jullie panden gelukt, en daar willen wij jullie van harte mee feliciteren.” Wethouder Marco Goedknegt gaf complimenten aan de betrokkenen: ,,Dick Kranenburg was de eerste die mij tipte dat met het leegkomen van de Rabobank er een heel rijtje eigenaars was die zou willen verkopen. Door dat initiatief hebben wij als gemeente de coördinatie opgepakt. Rabobank heeft haar geduld getoond door af te wachten, ook al hadden zij hun gebouw al eerder kunnen verkopen. Dat geldt ook voor oud ondernemer Groshart. Al met al hebben wij met elkaar de bal voorgezet, en heeft U-build het met een prachtig plan ingekopt. Iedereen gefeliciteerd met dit geweldige resultaat.” In de komende 10 weken worden de kabels en leidingen omgelegd, en worden de huidige opstallen gesloopt. Aansluitend zal worden gestart met de bouwwerkzaamheden van De Hooghe Heerlyckheid.