“Als ik over 10 jaar langs rijd en zie dat het nog steeds een levendige plek is, dan hebben we het goed gedaan" 

Ontwikkelaar aan het woord

Remon Vermaire 
Eigenaar U-build Ontwikkeling  

“In oktober 2014 liep ik met mijn compagnon Bert en architect René, van De Roon Architecten, een rondje om de Rabobank aan de Rijsdijk”, begint Remon. “Het gebouw stond te koop en er lag een idee voor de verbouwing van het pand naar 8 appartementen. Wij hebben na dat bewuste rondje dat idee losgelaten. Wij vonden dat het centrum van Rhoon meer verdient dan een typisch jaren 80 pand dat met nieuwe kozijnen en wat muurverf weer ‘anno nu’ moest worden.”

Coördinatie vanuit de gemeente Albrandswaard
Het project ‘De Hooghe Heerlyckheid’ wordt verkocht door meerdere eigenaren. “Dat vraagt om een goede coördinatie”, vertelt Remon. “De projectleider vanuit de gemeente Albrandswaard begeleidt de processen op een zeer positieve en georganiseerde manier. Dat uit zich in een positieve samenwerking.“

Chique en toch dorps
Opvallend aan dit project is de architectuur. Aan de buitenzijde sluit deze aan de ene kant aan op het statige pand aan de Rijsdijk. Aan de andere kant zie je in de architectuur heel duidelijk ook het dorpse karakter dat weer goed aansluit bij de sfeer van de Dorpsdijk. Het complex zorgt daarmee voor een natuurlijke verbinding tussen deze werelden.

Een verbetering
“Bij U-build Ontwikkeling willen we mooie dingen maken”, vertelt Remon enthousiast. “Wij willen iets neerzetten waarvan iedereen zegt ‘Wat een mooie plek!’. Op die manier heeft het een positieve werking op winkeliers en omwonenden. Als ik over 10 jaar langs rijd en het is nog steeds een levendige plek die goed functioneert en geheel gevuld is, dan hebben we het goed gedaan. Een ontwikkeling moet altijd een verbetering zijn voor meerdere partijen. Met ‘De Hooghe Heerlyckheid’ doen we dat op verschillende manieren: het verbindt diverse soorten architectuur, verbetert de winkels en de omgeving en het voorziet in de vraag naar appartementen. Dat past bij ons gedachtegoed; integer ontwikkelen waarbij alle betrokkenen recht doen aan elkaar.”

Fijne en duurzame woonplek
Het appartementencomplex bevindt zich tussen de levendigheid van alle voorzieningen. Het zijn levensloopbestendige woningen waarin je oud kunt worden. Zo is de basisindeling van de badkamer zo ingedeeld dat er zorg verleend kan worden. Bovendien hebben de woningen een duurzaam karakter. Ze zijn voorzien van zonnepanelen, maken gebruik van warmtepompen en in de keuken zit geen gasaansluiting, maar is een inductiekoopplaat opgenomen. Kortom, echt een woning van deze tijd.