“In het ontwerp zie je duidelijke kenmerken van een historiserende architectuur" 

Architect aan het woord

René de Roon
De Roon Architecten 

Architect René de Roon mocht ‘De Hooghe Heerlyckheid’ ontwerpen. Uitgangspunt in het ontwerp was het terug laten komen van de historiserende architectuur. “Die architectuur kenmerkt zich door verschillende elementen”, legt René uit. “Zo heeft het complex een afwisseling van zogenaamde beukmaten.

De beukmaat is de breedte van het appartement. Deze appartementen hebben aan de buitenzijde om en om wisselende stenen die verschillen van kleur. Deze verscheidenheid is niet alleen spannend, maar ook zo typerend voor het dorpse karakter. Verder wordt dit karakter benadrukt door kleinere ramen, het type dakpannen, en de dakkapellen.”

Toren
Een echte eyecatcher in het complex is de prominente toren op de hoek. 

“Die toren markeert eigenlijk het begin van het winkelgebied. Als een soort entree”, licht René toe. “Bovendien fungeert het als opvallende verbinding tussen de Dorpsdijk en de Rijsdijk. Ook deze toren draagt bij aan het dorpse karakter.”

Parkeergelegenheid
Het complex heeft een centraal binnengebied met parkeergelegenheid voor de bewoners. Deze parkeervoorziening heeft een groendak met beplanting zodat bewoners die daarop uitkijken geen auto’s zien staan. Daarnaast zal er, op verzoek van de gemeente, extra openbare parkeergelegenheid komen.

“Een royaal appartement in een mooi en sfeervol complex, dichtbij alle voorzieningen… Als ik wat ouder was, zou ik het wel weten!”